Enheten för delaktighet, minoriteter och det civila samhället

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, är en statlig myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vår vision är att ha ett öppet och inkluderande Sverige med goda villkor för unga och för civilsamhället.

Arbetsuppgifter

Myndigheten söker en (1) utvecklingsledare som ska arbeta med myndighetens uppdrag inom civilsamhällespolitiken. Regeringen har gett myndigheten i uppdrag att etablera en stödfunktion för det civila samhället. Vi behöver därmed utöka vårt team och söker nu en engagerad och erfaren strategisk utvecklingsledare som brinner för samhällsfrågor och har ett nationellt perspektiv. I denna roll kommer du att arbeta med att planera, utveckla, genomföra och rapportera myndighetens uppdrag inom civilsamhällespolitiken.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att delta i processutvecklingsarbete, arrangera utbildningar, workshops och andra arrangemang, utveckla metodmaterial samt att samverka med aktörer som är relevanta för arbetet. Arbetsuppgifterna inkluderar även ett visst kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete, att ta fram och sprida kunskap inom området samt att ta fram underlag och skriva rapporter. I anställningen ingår att representera myndigheten externt samt att föra dialog med det civila samhällets organisationer och offentlig verksamhet, såsom kommuner, regioner och andra statliga myndigheter.

Arbetet utgår från ett barn- och ungdomsperspektiv och civilsamhällespolitikens grundläggande sex principer. 

I anställningen ingår även att delta i myndighetens övriga arbete utifrån behov.

Anställningen innebär tjänsteresor främst i Sverige. 

Placeringsort: Växjö eller Stockholm.

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk utbildning med samhällsvetenskaplig, ekonomisk eller juridisk inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du ska ha kunskap och erfarenhet av att arbeta med frågor som rör det civila samhället på nationell eller strategisk nivå. 

Du ska vidare ha erfarenhet av att skriva rapporter och vana av att arrangera utbildningar och/eller konferenser. Du ska ha erfarenhet av att själv processleda och föreläsa. 

Erfarenhet av att arbeta i eller tillsammans med offentlig förvaltning är meriterande. Erfarenhet av och kunskap om bidragsgivning är meriterande. Kanske har du redan erfarenhet av att arbeta med ett nationellt perspektiv eller så har du jobbat med relaterade frågor på lokal eller regional nivå och känner dig redo att lyfta ditt engagemang nationellt. Vidare är det meriterande att ha arbetat med strategiskt utvecklingsarbete och erfarenhet av att ha utvecklat, genomfört och följt upp projekt. 

Anställningen kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och i skrift såväl på svenska som på engelska. Som person är du bra på att prioritera och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Du behöver kunna snabbt sätta dig in i nya arbetsområden och ta till dig en stor mängd material. Du är engagerad och tar stort eget ansvar. Du är strukturerad och tycker om att hålla god administrativ ordning och har lätt för att samarbeta med kollegor och externa partners. Samarbetsförmåga, analysförmåga samt vana vid självständigt och utåtriktat arbete är betydelsefulla egenskaper. 

 

Villkor

Tillsvidareanställning som i normalfallet inleds med sex månaders provanställning. 

Intervjuer kommer att äga rum i Växjö den 18 juni och i Stockholm den 25 juni.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 0972/24
Kontakt
  • Lena Edring, 010-1601039
Facklig företrädare
  • Lars Nilsson (ST), 010-1601074
  • Victoria Carlsson Wahlgren (Saco-s), 010-1601042
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb