Avd. för statsbidrag

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, är en statlig myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vår vision är att ha ett öppet och inkluderande Sverige med goda villkor för unga och för civilsamhället.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på enheten för statsbidrag ansvarar du för avdelningens arbete med statsbidragshandläggning. Du håller ihop, planerar och stöttar medarbetare i handläggningsprocessen med att fördela statsbidrag (både organisations-, projekt- och verksamhetsbidrag) till civila samhället.

MUCF fördelar statsbidrag på uppdrag från regeringen. Statsbidragen styrs av förordningar. Du ansvarar för att hanteringen av statsbidragen sker effektivt och med hög kvalitet. Du har budget-, personal- och verksamhets- samt arbetsmiljöansvar för din enhet. Du ansvarar för enhetens verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning och bidrar i arbetet med budgetunderlag och årsredovisning.

Du arbetar med utvecklingsarbetet för bidragsgivningen i dialog med avdelningschef. Du kvalitetssäkrar enhetens arbetsprocesser och ger stöd i handläggningsfrågor. Du har personalansvar för ca 15 medarbetare, arbetar i nära samarbete med avdelningschefen samt rapporterar direkt till avdelningschefen.

Omvärldsbevakning av relevant område samt frågor från media och allmänheten kan förekomma, likaså att ingå i avdelningsöverskridande uppdrag på myndigheten. Anställningen kan innebära en del resor inom Sverige.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom juridik, ekonomi, samhällsvetenskap, statsvetenskap eller annan akademisk utbildning som myndigheten finner relevant för anställningen. Du har lång och bred erfarenhet av myndighetsutövning. Du är insatt i förvaltningsjuridik och har mångårig erfarenhet av ärendehantering. Du är van att fatta självständiga beslut och att kunna förklara dessa både internt och externt. Då statsbidragen i perioder diskuteras medialt behöver du vara trygg i att hantera mediafrågor och ta fram underlag för dessa, vilket görs i samarbete med avdelningschefen. Anställningen kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och i skrift på svenska och engelska.

Har du tidigare arbetat med statsbidrag är det ett plus.

Avdelningen får ofta nya uppdrag som kan påverka handläggningen på kort och lång sikt. Du behöver därför kunna planera och organisera avdelningens handläggningsprocess på ett flexibelt och effektivt sätt med ett hållbarhetsfokus och medarbetarnas bästa i åtanke. För att kunna stödja enhetens medarbetare krävs att du sätter dig in i handläggningsfrågor och på kort tid lär dig de förordningar som gäller för de bidrag myndigheten delar ut. Du bör också ha en dokumenterad chef- eller ledarerfarenhet. Du är en närvarande chef som arbetar med att skapa förutsättningar för medarbetaren att utvecklas genom att ta tillvara deras kunskaper och kreativitet. Du är strukturerad och sätter upp mål för verksamheten, kan prioritera, skapa delaktighet och driver arbetet framåt. Du är bra på att bygga relationer och skapa nätverk, har lätt att anpassa dig till nya och ibland snabba uppdrag. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av engagemang inom föreningslivet.

Vi emotser din ansökan på svenska. 

Villkor

Enhetschefen har sin grundanställning som handläggare med ett treårigt förordnande som enhetschef. Provanställning tillämpas i normalfallet. 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 0879/24
Kontakt
  • Marie Pettersson Hallberg, 010-1601063
Facklig företrädare
  • Lars Nilsson (ST), 010-1601074
  • Victoria Carlsson Wahlgren (SACO), 010-1601042
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb